Сърца и топлина на трапезата за Свети Валентин

За празника на влюбените

Макар мнозина да предпочетат празника извън дома, няма да са малко и онези, които с много чувство и желание ще приготвят домашната трапеза, подреждайки по уникален начин внимателно подбраните за случая ястия. Поднасяйки сърцето си на любимия човек, домакинята трескаво търси рецепти за ефектни блюда, с които да го изненада.
Сладкиши, дребни сладки, желирани десерти и предястия се оформят като сърца, салфетките на масата са в червен цвят, а чашите за вино – украсени с червени панделки.
А в празничното меню задължително присъстват продукти и съставки – символи. Сред тях са морските дарове, някои всепризнати за афродизиаци зеленчуци, огнените подправки и, разбира се – шоколадът! Често предястията включват стриди, скариди или избрани рибни филета. Ястията задължително се овкусяват с доказалите горещите си способности канела, джинджифил, шафран, черен пипер, бахар, индийско орехче, къри… А неизменно десертите са с шоколад – най-верният съюзник на любовта! Съдържащите се в него теобромин и кофеин действат стимулиращо и тонизиращо, а само блокче от кафявия магьосник освобождава толкова ендорфини, че удоволствието е безкрайно!
Решен да отбележи подобаващо и двата празника, Кулинарният календар прелива от всевъзможни предложения, воден от максимата, че пътят към сърцето минава първо през стомаха! Но, съвсем не е нужно да превръщаме вечерята в кулинарна фиеста! Още повече, че рискуваме обилната храна да ни направи лениви! 
Но, без повече предисловия, ето и избраните предложения на ХРАНАТА.com:
Салата с авокадо и сьомга
Червено пиле къри по тайландски
Шарлота с ягоди и шоколад
И хубаво червено вино, разбира се!
Наздраве! И честит празник на всички!

Рейтинг: 

Average: 5 (2 votes)

Още по темата: 

ХРАНАТА И ЧУВСТВАТА

Романтика, любов и ...храна!

Романтикалюбов и… храна! Връзката е от векове. Всяко блюдо е своеобразен начин да изразим чувствата си и да покажем колко много ценим партньора!

Рецепта за късмет и добро настроение

Японски бисквити с късметчета

Кой ли не обича да хвърли, макар и бегъл, поглед на съдбата?! Дори най-големите скептици, с дежурната пренебрежителна усмивка, бързат да отворят късметчето, сервирано с кафето! И те потръпват неволно, виждайки обещаващото послание за любов, здраве, успех в службата, материални придобивки или предстоящо пътуване до екзотична дестинация.

Шоколадови сърца

Шоколадово сърце

Шоколадова обич за празника на влюбените – сладкишът – афродизиак за Свети Валентин. 

Сладкиш за 2 минути

Сладкиш за 2 минути в микровълновата

Невероятно бърз и много вкусен сладкиш с аромат на ванилия и шоколад, приготвен само за 2 минути в микровълновата фурна.