Любопитно за успеха на всяка диета

Рубрика: 

Диетичен режим с ограничаване на калориите

След проведено изследване, публикувано в „Топ санте“, екип от израелски учени е постигнал  нов ефективен метод за справяне с наднорменото тегло. Резултатите се основават на сведенията, получени от обстойното проследяване на доброволци, които са и с развит метаболитен синдром. В продължение на 12 седмици, обследваните били подложени на диета с ниско съдържание на калории (1400 дневно), но били разделени в две групи. В едната се спазвал режим с прием на 700 калории на закуска, 500 на обяд и 200на вечеря, докато разпределението при другата било съответно - 200 на закуска, 500 на обяд и 700 калории на вечеря.
Резултатите показали, че доброволците от групата "повече калории сутрин" отслабнали много по-бързо и по-лесно, като освен това се радвали на значителна загуба на сантиметри в талията и ханша. Учените отчитат и друг важен момент: нивото на триглицеридите при похапващите по-сериозно на закуска е намаляло с 33.6%, докато при участниците от втората група дори се е увеличило с 14.6%. Не бива да се пренебрегват и резултатите от глюкозния толеранс – отново по-добър при заложилите на първото ядене за деня.
Да не забравяме и неоспоримия факт – много по-лесно и безболезнено в чисто физически план бихме се справили с чувството на глад, ако на закуска сме „подложили“ по-старателно! 

Рейтинг: 

Average: 4 (11 votes)

Още по темата: 

Ефективната полезна диета

Растителни протеини

Време е за витаминно-протеиновата диета – напълно безвредна, лесна за изпълнение, с бърз резултат – 5 до 7 кг за 10 дни, твърдят от сп. Glianec. 

Хибернационна диета – отслабваме докато спим

Мед преди лягане

Как да отслабнем с хубав сън и 4 златни правила. Без особени усилия, при това – необратимо – можем да свалим 3 до 5 кг. за по-малко от месец!

5-те най-опасни актуални диети

Балансиран диетичен режим

Британската асоциация на диетолозите посочва 5-те най-опасни актуални диети. 

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО

Регресия в прогрес

 
Когато посягаме към храната машинално, унесени в разрешаването на далеч по-важни проблеми, а не си задаваме някои простички въпроси…

Зехтинът срещу затлъстяването

Зехтин срещу затлъстяване

Тема с продължение - още за свойства на чистия зехтин като елемент от ежедневното хранене и диетичния хранителен режим.  

Пет мита за храненето

Пет мита за храненето

Какво ли не се изписа и предстои да се изпише за храненето и храната?! Само през миналата година, чисто научните статии са над 16 000! Ето, обаче, някои любопитни факти, които подлагат на съмнение отдавна възприети истини: