Любимата храна издава черти от характера

Рубрика: 

Хранителните навици говорят за човешкия характер

Американски учени са провели мащабно изследване върху 18 хиляди души, търсейки връзка между хранителните навици и характера на хората.
Апетит към солени храни.
Според заключението на авторите, онези, които посягат към солените храни, не само че имат недостиг на определени минерални вещества в организма, но всъщност са личности, които в живота обикновено се носят по течението и не те решават съдбата си, а са изцяло подвластни на обстоятелствата.
Влечение към шоколада.
То пък, смятат учените, е белег за липсата на серотонин - хормона на щастието и удоволствието. Натуралният /битер/шоколад обикновено е предпочитан от хората, които постоянно са в динамична и напрегната среда, докато млечният е запазена марка на сдържаните, интровертните, склонните към уединение.
Предпочитания към пикантни и люти храни.
Неоспорим знак не само за галопиращо кръвно налягане, но и за човек, който изключително държи на реда.
Неистов глад за сладко и сладкиши.
Той е присъщ за хедонистите. Освен любовта към живота, те са обладани от желанието непрекъснато да подчертават уникалността си, а по правило съвсем не им е присъщо да съжаляват за действията си.
Предпочитания към сладко-солените храни
Това е знак за талантлива личност с много творчески характер, която обаче обикновено е дискретна, затворена и в повечето случаи самотна.

Рейтинг: 

Average: 4 (9 votes)

Още по темата: 

За да ухаем приятно

Естествен приятен аромат

Естествената ни телесна миризма е резултат от хранителните ни навици.  

Вкусът на храната

Подправките - приятел на храната

Какво всъщност представляват подправките. Защо е толкова дълга историята им и как са предизвиквали дори войни... А знаем ли как да ги използваме най-добре?!

Според теорията на вкусовете

Според теорията на вкусовете

Затворете очи и си представете какво бихте хапнали с удоволствие точно в този момент. Доказан факт е, че храната и настроението са в неразривна връзка!