Новогодишната трапеза на ХРАНАТА и приятели

Рубрика: 

Плато студени мезета, гарнирани с маслини и домати чери

Накратко – пълно единодушие относно красиво подредената трапеза, на която присъства от всичко любимо на всеки от нас, подбрано и приготвено с огромно желание и празнично настроение! Един чудесен финал на 2013 г., в която рецептите и статиите в младия ни сайт спечелиха овации и много нови приятели!
Затова решихме, в последния делничен ден, да направим всеобщо достояние избраното от групата изявени чревоугодници меню, с което ще посрещнем Новата 2014 г.! Надяваме се тя да бъде по-добра: здрава, мирна и щастлива за всички ни! И нека и най-съкровените желания, с които вдигнем чашите с пенливо шампанско под камбанния звън, да се сбъднат и превърнат дните ни в красива приказка!
Нашите салати: Освен традиционните царска туршия, кисело зеле с кисели краставички, подправено със зехтин и червен пипер и кьопоолу с майонеза и чесън – все домашно производство, на трапезата сме предвидили зелена салата за ценители, салата от червено цвекло с орехи и любимата на всички славянска салата.  
За основно се спряхме единодушно на хубавото свинско филе с печурки и манатарки в сметанов сос, а за гарнитура – запечени картофени пантофки.
Десертът – естествено обичаното от всички тирамису Тити, плодове и ядки!
Няма да липсват и платата със студени мезета и хубави сирена, гарнирани с плодове! Нито традиционната баница с късмети!
Ще поливаме с ароматна попска ракия, наложена с мед,червено вино от запазената марка „Шато балкон“ от специално подбрани сортове грозде, без изкуствени добавки за стабилизиране, цвят, вкус и аромати и, разбира се – френско сухо шампанско за заветния 12.00 ч. и пенливо полусухо плодово Фраголино – бяло и червено – за десерт!
Наздраве от Кулинарния календар и ХРАНАТА.com!

Рейтинг: 

Average: 4.3 (3 votes)

Още по темата: 

Тирамису ТИТИ

Тирамису ТИТИ

Предлагам Ви рецепта за най-бързото и ефектно тирамису, доказало неоспоримите си качества!

Свежа тръпка след богатите празнични трапези

Слънчева екзотика

Вместо досадните ограничения на стриктно балансирани хранителни режими и унищожителни диети – две действително и вкусни, и много леки салати, които биха могли да ни заситят и да внесат необходимите свежест и настроение в деня!
СЛЪНЧЕВА ЕКЗОТИКА
Необходими продукти: