Терапия с олио?!

Рубрика: 

Терапия с олио

Да, обикновеното олио, което използваме ежедневно! Преди години – доста популярна, но днес – някак позабравена. Най-общо казано – очиства организма от токсини 
В какво се състои процедурата: поемате глътка олио и започвате активно жабурене в продължение на 10-15 мин., след което изплювате и изплаквате обилно устната кухина.
Руски учени са установили, че въпросната процедура, освен детоксикиращо, действа и като  своебразен масаж на мозъка и заслужава пълно доверие. Периодът на смучене на олиото при повечето здрави и болни хора се характеризира с активиране на възбудния процес. При това, артериалното налягане се повишава с около 7,2 милиметра живачен стълб при хипертониците; с 2,5 мм – при хипотониците, а при здравите – с 1,6 мм.
Една важна подробност. За смучене е възможно да се използва не само олио, но и други течности със същия ефект - например някоя ароматична течност. Тя би предизвикала аналогични изменения в артериалното налягане и в електричната активност на мозъка, тъй като в основата на забелязаните промени лежат предимно механичните дразнения на устната кухина. Е, разбира се, ароматната течност се възприема по-добре от олиото. Но и няма да се освободите от токсините в организма!

Рейтинг: 

Average: 3 (2 votes)