Уелски сандвич

Оригинална рецепта за приготвянето на ароматния, пикантен и толкова апетитно изглеждащ уелски тост с чедър, сос Уорчестър и горчица. 

Обзор

Порции
Порции

Необходими продукти: 

250 g чедър сирене
50 g брашно
50 g масло
250 мл силна бира
2 с.л. горчица
2 с.л. сос Уорчестър
1⁄2 ч.л. черен пипер
4 филии хляб

Бележки: 

Сиренето чедър може да се замени с парчезан, ементал или кашкавал. 

Апетитният уелски тост

Начин на приготвяне : 

  1. Разтопете маслото и запържете в него брашното, като разбърквате непрекъснато, за да предотвратите загарянето. Когато стане леко златисто, изсипете бирата и оставете на огъня, докато по-голямата част от течността изври и се получи гъст сос.  
  2. Добавете и предварително настърганото сирене и бъркайте до получаването на гъста каша. Овкусете със соса Уорчестър, горчицата и черния пипер.
  3. Леко препечете филийките хляб, намажете ги с масло и сложете щедро количество от пастата върху всяка от тях. Така приготвения сандвич запечете за няколко минути в грила, докато придобие тъмен златист загар, а сиренето започне да кипи и образува мехурчета.  

Рейтинг: 

Average: 5 (1 vote)

Още по темата: 

Световен ден на сиренето

Пиршество със сирене

Палитра от сирена! Колко много видове и всички прецизно класифицирани според текстурата им! Заслужава си да им обърнем внимание, при това не само на днешния празничен ден! Задължително с чаша подходящо вино!

Денят на фондю със сирене

Фондю със сирене

Днес Кулинарният календар обявява истински празник за ценителите на ароматните сирена, с надеждата да увеличи броя на фондю-почитателите.